Δείτε Ένα Τυχαίο Άρθρο

H επέλαση των… Nintendo

Σήμερα έγινε η πρώτη εφαρμογή διδασκαλίας με τη χρήση videogames Nintendo… O ενθουσιασμός ήταν έκδηλος. Μελλοντικά θα εφαρμοστεί και σε άλλα τμήματα αλλά και θα επαναληφθεί στα ίδια ! #gallery-1 { margin: auto; } #gallery-1 .gallery-item { float: left; margin-top: 10px; text-align: center; width: 33%; } #gallery-1 img { border: 2px solid #cfcfcf; } #gallery-1 .gallery-caption { margin-left: 0; } /* see gallery_shortcode() in wp-includes/media.php */

Διαβάστε περισσότερα για αυτό το άρθρο

«Computers for the masses, not the classes!»

Αποστολέας: Στέλιος Κεσσανίδης | Κατηγορία: Διάφορα | Στάλθηκε στις: 15-04-2012

0

Δεν ξέρω αν τελικά η συνεισφορά κάποιου στην τεχνολογία μετριέται από το αποτέλεσμα.
Δεν ξέρω αν το αποτέλεσμα πρέπει να είναι μετρήσιμο χωρίς παράλληλα να προσμετράται και η συνεισφορά στην κοινωνία.
Ξέρω μόνο ότι όλα τα «μέσα» βούιξαν από το θάνατο του Steve Jobs και δεν ακούστηκε το παραμικρό για το θάνατο του Jack Tramiel πριν λίγες ημέρες.

O Tramiel o οποίος είναι πίσω από το Commodore 64 (τον προάγγελο των Amiga) και είναι αυτός που έφερε στον απλό κόσμο τα Atari, αυτά τα εκπληκτικά για την εποχή τους μηχανήματα, με την εξαιρετική σχέση ποιότητας προς τιμή.

Αν αρχίσουμε και ρωτάμε ανθρώπους της γενιάς μας, θα διαπιστώσουμε -όχι χωρίς έκπληξη πιστεύω- ότι η συντριπτική πλειοψηφία πέρασε/ξεκίνησε με ένα από αυτά τα μηχανήματα, και όχι βέβαια με ένα MAC !

Θα πρέπει συνεπώς να αναλογιστούμε αν η τεχνολογία της πληροφορικής και των επικοινωνιών θα είχε φτάσει εδώ που έφτασε, αν και η Apple ακόμα θα έβρισκε έτοιμο στρωμένο έδαφος (αγορά), εάν ο Jack Tramiel δεν είχε κάνει πράξη αυτό που ευαγγελιζόταν:
«Computers for the masses, not the classes!».

Επιτρέψτε λοιπόν σε εμένα, που χάρη στο μακαρίτη τον πατέρα μου μπόρεσα να «λιώσω» πάνω σε ένα Atari 1040ST, μαθαίνοντας, δημιουργώντας, γράφοντας τα πρώτα μου κείμενα για τον Καβαθά… να πω -και δεν το θεωρώ αιρετικό- ότι ο Jack Tramiel σημάδεψε περισσότερο την εποχή μας και όχι ο Steve Jobs…

Αλλά όπως όλοι οι πραγματικά μεγάλοι, έφυγε αθόρυβα και σεμνά.

Αφήνουμε σιγά σιγά την εποχή των μεγάλων ανθρώπων… και στην τεχνολογία, και στην κοινωνία, και στην πολιτική… και μπαίνουμε σε μια άλλη εποχή… απρόσωπη, επίπεδη, μηχανική, άγευστη, επικίνδυνη.
Νιώθω ένα κρύο…

Τα σχόλια έχουν κλείσει.