Δείτε Ένα Τυχαίο Άρθρο

20 χρόνια από την πρώτη ιστοσελίδα της

NeXT: ο υπολογιστής του Berners-Lee στο CERN! O πρώτος web server και web browserΜια από τις λαμπρότερες σελίδες στην ιστορία της τεχνολογίας και της ενημέρωσης γράφτηκε πριν από 20 χρόνια στο CERN στις Ελβετικές Άλπεις, όταν ο 36χρονος φυσικός Tim Berners-Lee δημοσίευσε την πρώτη ιστοσελίδα! Ήταν στις 6 Αυγούστου 1991 όταν ο πρωτοπόρος επιστήμονας έμεινε για πάντα στις μνήμες όλου του κόσμου. Παρά το γεγονός πως οι μόνοι που είχαν web browser ήταν ο Berners-Lee και οι συνάδελφοί του στο CERN, με συνέπεια ο υπόλοιπος κόσμος να έχει πλήρη άγνοια για το ιστορικό γεγονός που είχε πραγματοποιηθεί, η 6η Αυγούστου του 1991 έμελλε να αλλάξει την καθημερινότητα δισεκατομμυρίων ανθρώπων μέσα στις επόμενες δεκαετίες. Σταδιακά, η χρήση των web browsers εξαπλώθηκε, αλλά το μεγάλο «μπαμ» έγινε με την κυκλοφορία του Mosaic browser το 1993. To 1994 o Berners-Lee ίδρυσε το World Wide Web Consortium (συχνά αναφέρεται ως «W3C»), στο ΜΙΤ προκειμένου να δημιουργήσει πρότυπα για τον παγκόσμιο Ιστό. Τα τελευταία χρόνια η εξέλιξη του Ιnternet ήταν τρομακτική, με βελτιώσεις σε ταχύτητες, σχεδιασμό και γενικότερα καινοτομίες που έφεραν στην καθημερινότητα μας τα κοινωνικά δίκτυα, τα blogs, το cloud κ.λπ. Ο Berners-Lee, σήμερα 56 ετών, εξακολουθεί να είναι ο διευθυντής του W3C, παράλληλα με άλλες θέσεις που κατέχει. Δεν θα ήταν υπερβολικό να πούμε ότι το διαδίκτυο, όπως το ξέρουμε, δεν θα υπήρχε χωρίς την καθοδήγηση του W3C! (Του Νίκου Ηλιόπουλου, ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ ) Να συμπληρώσω εγώ ότι αναλυτικότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε εδώ όπου επίσης θα οδηγηθείτε σε ένα αντίγραφο της πρώτης σελίδα στο Web το οποίο βρίσκεται εδώ.

Διαβάστε περισσότερα για αυτό το άρθρο

Ερευνητικές εργασίες – Research projects

Αποστολέας: Στέλιος Κεσσανίδης | Κατηγορία: Διάφορα | Στάλθηκε στις: 29-09-2011

0

(English translation follows)
Άρχισαν τη δουλειά τους οι ομάδες των ερευνητικών εργασιών. Η εργασία γίνεται συνεργατικά με όλα τα διαθέσιμα εργαλεία Web 2.0 και με τη χρήση κινητών τηλεφώνων μαζί με υπολογιστές.
Οι μαθητές, χωρισμένοι σε υπο-ομάδες ερευνούν συγκεκριμένη θεματική περιοχή της εργασίας.
Τα αρχικά ευρήματά τους αποστέλλονται σε ένα κοινόχρηστο λογαριασμό στο Diigo. Αυτό είναι ιδιαίτερα χρήσιμο στην περίπτωση των κινητών τηλεφώνων επειδή η περαιτέρω επεξεργασία σε αυτά είναι δύσκολη.
Από εκεί τα παραλαμβάνουν συγκεκριμένοι μαθητές, τα αξιολογούν, τα επεξεργάζονται και στη συνέχεια τα προσθέτουν σε ένα κοινόχρηστο έγγραφο κειμένου στο Google Docs.
Επίσης, στην ίδια πλατφόρμα ο κάθε μαθητής έχει ανοίξει τον προσωπικό του «φάκελο εργασιών» (ημερολόγιο), όπου καταγράφει την πρόοδο των εργασιών του.
Οι εργασίες έχουν οργανωθεί με κοινόχρηστο mindmaping.
Ή πρόσβαση σε όλο το υλικό και τα έγγραφα μπορεί να γίνει από οπουδήποτε και με κάθε συσκευή που μπορεί να συνδεθεί στο Ίντερνετ.
Ο καθηγητής έχει επίσης πρόσβαση και επεμβαίνει συμβουλευτικά όπου χρειάζεται.
Αργότερα, οι μαθητές θα δημιουργήσουν κοινόχρηστη παρουσίαση τόσο στο Google Docs όσο και στο Prezi.

English:
The work of research project teams started. This is a collaborative work with all available Web 2.0 tools and with the usage of cell phones together with computers.

Students are divided in groups and each group searches a specific thematic area of the project.
Initial data is send to a common Diigo account. This is specially useful in the case of cell phones where further data processing is difficult.
From this account, specific student take the available data, evaluate it, edit it and then, add it to a common Google Docs text document.
Also, in the same platform, each student has open a personal «portfolio» (work diary), where he/she records the progress of his/hers work.
All procedures are organized with a common mindmaping document.
Access in all data and all documents is available from anywhere and with any apparatus able to connect to Internet.
Teacher can also access the documents and when needed can offer his advise.
Later, students will create collaboratively a common presentation in Google Docs and in Prezi.

Γράψτε ένα σχόλιο